Na tom, čo jete, skutočne záleží!

Naše telo sa snaží udržať konštantný pomer medzi zásadami a kyselinami, tzv. acidobázickú rovnováhu. Dnešný jednostranný spôsob stravovania s vysokým podielom mäsa a tukov, ale aj sladkostí a bielej múky, narušuje túto rovnováhu a spôsobuje prekyslenie organizmu.

Viac info

Umenie zvládnuť stres

Stres považujeme dnes za spoluvinníka takmer všetkých najčastejšie sa vyskytujúcich chorôb – bolesti hlavy, bolesti chrbta, vysokého krvného tlaku, srdcového infarktu, žalúdkových vredov, astmy aj rakoviny. Neprítomnosť stresu naopak môže byť dôvodom nudy, únavy, nespokojnosti, apatie a depresie. Umením je nájsť optimálny stred medzi týmito dvomi extrémami.

Viac info

Voda ako prameň života

Obyčajná čistá voda, ktorú nevyhnutne potrebujeme k životu. Je základom zrodu nového života. Každý nový život sa vyvíja za prítomnosti vody. Naše telo, podobne ako celú planétu tvorí zo 70 % voda. Preto bez jedla vydržíme aj niekoľko mesiacov, ale bez vody sotva niekoľko dní.

Viac info

Jedlo nech je liekom

Naše stravovacie návyky podstatne ovplyvňujú zdravie tela. Výživu pre organizmus si zabezpečujeme nie tým, čo zjeme, ale tým, čo z toho urobí naše trávenie. Ak sú tráviace orgány čisté a schopné činnosti, sme zdraví a šťastní.

Viac info

Päť Tibeťanov - zostava cvikov pre obnovu vitality

Ľudia sa od prvopočiatku usilujú odvrátiť alebo aspoň spomaliť proces starnutia hľadaním prameňa mladosti. Koncom tridsiatych rokov bola v Západnom svete prvý krát publikovaná kniha o piatich starých tibetských rituáloch, ktoré boli po tisícročia strážené v odľahlých himalájskych kláštoroch. Sú kľúčom k udržaniu mladosti, zdravia a vitality.

Viac info

Ako začať príjemný a úspešný deň

Začína nový deň. Zvoní budík a my máme len jedno želanie – pospať si ešte aspoň päť minút! Ak nevstaneme hneď, vieme že z piatich minút je aj pätnásť. A potom… Nastane zhon a už ráno odštartujeme celodenný stupňujúci sa stres a nedostatok času.

Viac info

Zdravie, sviežosť, štíhlosť, mladosť - to sú bonusy regenerácie

Ako získame nové životné sily, štíhlosť, lepšie držanie tela a zdravú chrbticu, pokojnejší spánok, uvoľnenie, uspokojivý sexuálny život a odolnosť voči ochoreniam?

Viac info

Stačí 10 minúť denne na úplné uvoľnenie tela aj mysle

Relaxovať, uvoľniť sa, vypnúť, oddýchnuť si... Toľko počúvame aj čítame o spôsoboch, ako sa telesne aj duševne dostať sa do stavu pokoja a pohody. Možno máte pocit, že vás sa to zatiaľ netýka, že každodennú záťaž zvládate...

Viac info

Zdravá chrbtica – skutočné zdravie

Chrbtica je základom kostry aj svalovej a nervovej sústavy, je oporou celého organizmu. Podopiera mäkké telesné časti a dáva telu správny tvar. Na chrbticu sú napojené veľké aj malé svaly a väzy na chrbte aj na bruchu. Sú odolné voči záťaži a umožňujú telu vydržať v zvislej polohe.

Viac info